Döğer: Demokrasi kavga ve kamplaşma değil istişare mekanizmasıdır

15 Haziran 2022

Merkez Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüsnü Döğer, demokrasinin istişare zemini için var olduğunu, oy uğruna girişilen kavgaların toplumda derin tahribatlar yarattığını söyledi.

 

Merkez Parti Genel Merkezi; Güç Birliği Partisi Genel Başkan Vekili Pınar Albayrak, Teşkilat Başkanı Mehmet Efnan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Oğuz Ersoy’u ağırladı. Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Döğer, 2014 yılında kurulan Merkez Parti’nin kurulduğu günden bu yana partilerle olan diyalogunu olumlu bir şekilde sürdürdüğünü söyledi. “Kavga sırası değil, evimiz yanıyor” diyen Döğer, ülkenin siyasal, ekonomik ve sosyolojik olarak ağır bir bunalım içine girdiğini kaydetti. Döğer, şu ifadelere yer verdi:

“Memleketimiz ağır siyasal ve ekonomik bunalım içindeyken, oy uğruna girişilen suni kavgalar işleri daha da karmaşık hale getirmektedir. Aklın, bilimin ışığında memleketimizin sorunları için reçete bellidir. Ancak siyaset oy avcılığı uğruna hem sorunları çözemeyecek bir hale geldi hem de toplumda kamplaşmalara yol açtı. Güç Birliği Partisi’nin değerli yöneticileriyle bu konuları istişare ettik. Ortak noktamız Türkiye Cumhuriyeti olduğu için görüşmelerimiz olumlu bir havada geçti. Kendilerine bu nazik ziyaretleri için partimiz adına teşekkür ederim.”

Güç Birliği Partisi Genel Başkan Vekili Pınar Albayrak da ortak kaygılarının memleket olduğunu belirterek, Merkez Parti yöneticilerine teşekkür etti.