Erol Tutal: “Biz siyaset üstü bir partiyiz”

23 Mayıs 2018

Merkez Parti Milli Savunma ve Güvenlik İşleri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emekli Korgeneral Erol Tutal “Biz siyaset üstü bir partiyiz, ideoloji partisi değiliz” dedi.

Her parti programında milli savunma ve güvenliğin yer aldığını ve bu güne kadar hiç bir partide genel başkan yardımcılığı düzeyinde temsil edilmediğini belirten Tutal “İlk bizim partimizde uygulandı. Çünkü biz milli savunma ve güvenliğe önem veriyoruz. Türkiye’ye karşı iç ve dış tehlikelere karşı değerlendirme yapacağız. TSK’nın nelere ihtiyacı var biliyoruz. Kendileri ile irtibat kuracağız, fikir vereceğiz. Kısa devre askerlik ve bedelli ile ilgili de fikirlerimiz var. Bu konular için de istişarelerde bulunacağız. İnsan ticareti konusunda dikkatli olmak lazım. Kitlesel hareketlerle ilgili programlı hareket etmek gerekir. Afet bölgesiyiz, afetle mücadele de bizim programlarımız arasında” şeklinde konuştu.25

Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Uşak ve İzmir illerini gezdiğini vurgulayan Erol Tutar, “Halkımız iktidar da muhalefet de yok diyor. Bize ihtiyaçları olduğunu belirtiyor. İlgi görüyoruz. Yeni bir siyasi akım bekliyorlar. Aysberg yavaş yavaş su yüzüne çıkıyor, Merkez Parti geliyor. Halkla bütünleşildiği zaman bu aysbergin gerçek büyüklüğü ortaya çıkacak. Biz siyaset üstü bir partiyiz, ideoloji partisi değiliz. Hedefimizi bu bayrak inmez, bu vatan bölünmez, bu ezan susmaz sloganı anlatır ” diye açıkladı.