Genel Başkan Prof. Karslı: “Cemaat Bu Trene Binmesin”

30 Mayıs 2018

Merkez Parti Genel BaşkanıAbdurrahim Karslı Twitter hesabından Gülen cemaatine kritik uyarılarda bulunarak “Cemaat Bu Trene Binmesin” dedi.

Karslı mesajlarında, HDP ve cemaat yakınlaşmasının “cemaatin intiharı” olacağını söyleyerek uyarılarına devam etti ve ekledi:  “Bu safi zihinleri bozmak için değil, imkanım nisbetinde ikaz için yazılmıştır.

Son günlerde basında HDP ve Cemaat yakınlaşması ile ilgili haberlerin arttığını belirtenKarslı Basında HDP ve cemaat yakınlaşması hep yazılıp durulmaya başlandı.İnanmak istemiyoruz, inşaallah yalan olur.Yoksa bu cemaatin intiharı olur. Memleketimizde siyasetin ahlakı ne yazıkki kalmamış, fakat hiç ilkesiz de olmamak gerekir.HDP ile cemaatin birbirine bakışı bellidir. Bütün bunlardan sonra siyaset adına ölçüleri değiştirmek, milleti bir daha kandırmak ve dolandırmak olur.”

Twitter hesabında yazdıkları konusunda yanılmayı çok arzu ettiğini belirten Karslı “Bukonuda yanılmayı arzu ediyorum.”  dedi.

“İKAZ İÇİN YAZDIM”

Cemaati eleştirmek gibi bir düşüncesi olmadığını belirten Karslı bu yazdıklarının sadece iyi niyetle yazılmış bir ikaz ,uyarı olarak kabul edilmesinin gerektiğini belirterek şöyle dedi.” HDP ve PKK’nın en ileri ve kimsenin evet diyemediği taleplerine yakın zamanda cemaat çıkıp da üstüne vazife olmayan şekilde evet der mi? Bu safi zihinleri bozmak için değil, imkanım nisbetinde ikaz için yazılmıştır. Çünkü ben de arzu etmediğim emareleri kendimce gördüm! Çünkü AKP bu memlekette dindarlık ve hürriyet maskesi ile yıllardır resmen “kürtçülük“yaptı.

CEMAAT BU TRENE BİNMESİN”

Bu trene cemaati de bindirsinler istemiyorum. Cemaatin şimdiye kadar en doğru tavrı PKK‘ya karşı duruşu olmuştur. Bunu da bozar “Kürtçeyi” de resmi dil yapınız vs derse, herşey biter… Bunlar olursa işte o zaman cemaate biter.AKP proje partisi bunlar da onun destekçisi ve aralarındaki ihtilaf sadece menfaat çatışması olur.”

Sırrı Süreyya Önder Açıklama Yaptı

Karslı twitter hesabından yaptığı açıklamada Sırrı Süreyya Önder’in süreç bitti diye açıklamasına değinerek“Sırrı Süreyya Önder Süreç Bitti diye açıklama yaptı.Yani AKP  ile ortaklık bozuluyor demektir.İnşallah ueni ortak bildiğimiz birileri olmaz.”dedi.

Bunları Cemaati Tenkit İçin Yazmıyorum

Yazdıklarını cemaati tenkit amaçlı olmadığını altını çizen Karslı “Bunları cemaati tenkit için değil, yine söylüyorum, memleket, millet ve cemaat için yazıyorum .Kalpleri bilen Allahtır. İnanmayan olabilir. İnanan camiaların hiç birinde tenkide değil,ikaza dahi tahammül yok.Hani en yüksek hatır hakkın hatırı idi.” 

Ben Yandaş Medyaya Taraf Değilim

Basının taraf tutmasına da eleştiri getiren Merkez Parti Genel Başkanı Prof.Dr.Abdurrahim Karslı basının özgür olmadığını belirterek.“Ben yandaş medyaya taraf değilim. Fakat yandaş medyanın her söylediklerini mutlak yanlış ve yalan kabul etmem. Kim ne söylerse değerlendirmem lazım, çünkü aklım var. Kıymetli arkadaşlar benim vefa ve iyiniyet ölçer aletim yok. “Hüsnüzan ademi itimat ile mükellefim”. Bu hayat tarzım, beğenmeyebilirsiniz.”