Karslı: Erdoğan’ın ‘aldatıldık’ açıklaması ahlaki değil

30 Mayıs 2018

Genel Başkanımız Prof. Dr. Abdurrrahim Karslı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘aldatıldık’ açıklamasına tepki gösterdi. Karslı, “Böyle bir beyan hukuki değil, ahlaki bile olamaz. Bunun telafisi o dosyaların yeniden açılıp ve Tayyip Bey dahil yeniden muhakeme edilmesidir.” dedi. Karslı, Türkiye’de hukuk olmadığı için hukukun ihlal edildiğinin söylenemeyeceğini belirtti.
Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, Bahçeşehir Üniversitesinde ‘Adalet ve Siyaset’ konulu bir konferans verdi. Karslı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’de başkanlık sisteminin uygulanamayacağını aktaran Karslı, “Memleketimizde siyaset yalan üzerine şahsi şan ve şöhret üzerine kurulu bir siyasettir. Canavarlaşmış bir siyasettir. İnsafı ve merhameti yoktur. Kin, nefret ve tarafgirliğe dayanır. Bizde kanunlar keyfi emirlerden ibarettir. Herkesin fikrini almak gerekir. [quote_box_avatar name=”Abdurrahim Karslı” position=”Genel Başkan” avatar_img_url=”http://merkezparti.org.tr/dosyalar/karsli-avatar.jpg”]Yarım saatte fotokopi çıkarır gibi kanun çıkarırsanız 3 ay sonra ölçüyü kaçırmışız der kanunu değiştirirsiniz.[/quote_box_avatar] 2004’te çıkardığımız ceza kanunun 60 defa değiştirdik ve hiçbir sonuçta alamayız. İsminiz belki adaletli olabilir ama bugün TC’ de mahkemelere gidin sorun bir tane kanuna inanan savcı ve hakim bulamazsınız.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ergenekon ve Balyoz davalarına ilişkin, ‘aldatıldık’ açıklamasının ahlaki olmadığını ifade eden Karslı, “Yani bunun hukuken izahı yok. Böyle bir beyan hukuki değil ahlaki bile olamaz. Ben bu insanların yerinde olsam Türkiye’de bile yaşamam. ‘Ben aldatıldım’ diye bir şey olamaz. Olmaz bu iş bunun telafisi olmaz. Bunun telafisi o dosyaların yeniden açılıp ve Tayip Bey dahil yeniden muhakeme edilmesidir. O hakim ve savcılara dahil. Bütün bu dosyaların sil baştan açılıp hazırlanması lazım. Böyle bir hukuk dünyada bir yerde yok.” şeklinde konuştu.
‘HUKUK YOK Kİ İHLAL EDİLSİN’
O dönemde ordunun içinde sıkıntılar olabileceğini vurgulayan Karslı şunları dile getirdi: “Bu ordunun içinde sıkıntılar oldu. Fakat kül olarak birinin hatasıyla başkası mesul olmaz. Bu ceza hukukunun da kaidesidir. Bu yanlış bir iş ve yanlış olduğu itiraf ediliyor. Sırf bunlar değil bir sürü dava Türkiye’de yeniden görülmeli. Yabancılar konuşunca şöyle diyorlar; ‘eskiden Türkiye’de bir şey olunca hukuk ihlal oldu derdik. Şimdi hukuk askıya alındı’ diyoruz. Hukuk yok ki hukuk ihlal edilsin. Bütçe denetlenmiyor. Sayıştay çalışmıyor. Paralarımızın nereye gittiğini bilmiyoruz.”

‘AHLAKİ DEJENERASYON OLDU’
İktidarı da eleştiren Karslı, ahlaki dejenerasyon yaşadığımızı kaydetti. Karslı, “Adalete inanan bir tane hakim ve savcıyı adliyelerde göremezsiniz. Sırf davalar değil TMSF, ihaleler Türkiye garip bir noktaya geldi. Ahlaki dejenerasyon oldu. Maalesef bizim Erzurum’da öyle derler. Bir din türettik ki Namaz boynumun borcu hırsızlık evin harcı. Hukukumuz da buna göre sıkıntı. Bu memlekette 80 yılda yaptığımızı 10 yılda sattık. 62 milyar Dolar. Yüreğim sızlayarak sizlere söylüyorum. Bunların muhakeme edilmesi lazım. Yoksa hepimiz mesulüz.” ifadelerini kullandı.