Karslı: Suriyeli sorununu böyle çözeceğiz!

30 Mayıs 2018

Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Adurrahim Karslı, gazetepolitik.com’a verdiği özel demeçte, ”Hükümeti kurduğumuzun ertesi günü gelmeseler bile Suriye’ye biz gideceğiz, konuşacağız. Gerekirse Esad ile masaya oturacağız. Suriye’nin yeniden ayağa kalkması için destek vereceğiz, katkıda bulunacağız” dedi.

Merkez Parti Genel Merkezi’nde soruları yanıtlayan Karslı, Türkiye’nin Ortadoğu liderliğine soyunduğunu ve bunun da kan ve gözyaşı olmaktan ileri gidemediğini belirterek, ”Bugün misafir veya göçmen adı altında ülkemizde bulunan yaklaşık 3 milyon Süriyeliyi geri götüreceğiz. Mısır’la bozulan ve sekteye uğrayan ilişkilerimizi yeniden inşa edeceğiz. Dostluğu kardeşliği yeniden başlatacağız. Filistin halkını korumak için Hamas’ı durduk yerde tahrik edip, boşu boşuna kabadayılık yapıp Filistinlileri öldürtmeyeceğiz. İsrail ve Filistin ile bir masaya oturarak, Filistin’in halkının hakkını savunacağız” dedi.

İç politikada olduğu gibi dış politikada da hukuka tabii olduklarını belirten Başkan Karslı, bugüne kadar yapılan uygulamaların bazılarının iki dudağı arasında çıktığını kaydetti. Merkez Parti Genel Başkanı Karslı, ”Filistin’de iki kapı var. Biri İsrail’den diğeri ise Mısır’dan. Gıda ve diğer muhimmatlar bu kapılardan gelir gider. Fuzuli kabadayılar bu kapıları kapattırdılar. İnsanlar Filistin’de içeride açlıktan kırılıyor, ölüyor. Kapıları kapattırdılar şimdi de itiraf ediyorlar. İHH Başkanı ‘Mısır’la ilişkileri bozmayacaktık’ diyor. Şimdi akılları başlarına geldi. Devlet Bakanı ve Hükümet sözlücüsü Bülent Arınç, özürlerini beyan ediyor, Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan özürlerini beyan ediyor. Özür karın doyurmuyor, özür ölenleri geri getirmiyor. Bugüne kadar aklınız neredeydi?. Neden çıkıp Bakanlar Kurulun’da veya Dışişleri toplantısında bunları dile getirmediniz de şimdi kalkmış özür diliyorsunuz” diyerek Türkiye yanlış uygulanan Dış Politikalar yüzünden dünyada yalnızlığı oynayan ülke konumuna düştüğünü belirtti.