Karslı’dan Cumhuriyet bayramı mesajı

30 Mayıs 2018


Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı :

Karslı’nın mesajı şöyle:
Kahraman milletimizin eşsiz bir bağımsızlık mücadelesi ile kurduğu Cumhuriyet’in 91. yıl dönümünü kutluyor olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Her türlü ayrımı ortadan kaldırarak bütün ulusumuzu tek çatı altında birleştiren Cumhuriyet, en kıymetli ortak değerimizdir. Büyük Türkiye ailesi olarak bizi birbirimize kenetleyen manevi bağların teminatı, çağdaş uygarlık hedefinin rotası, hürriyetimizin ve egemenliğimizin garantisidir.

“Bağımsızlık karakterimdir” kararlılığı ile ezelden beridir hür yaşadığını ve hiçbir tahakküme boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya ilan eden büyük Türk Milleti, hakkı olan aydınlık yarınlara Cumhuriyet ilke ve idealleri sayesinde ulaşacaktır. Bu nedenle içinde bulunduğu imkan şerait ne kadar olumsuz olursa olsun mevcudiyetimizin ve istikbalimizin yegane temeli olan Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini muhafaza ve müdafaa etmekten asla
vazgeçmeyecektir. Bu büyük sorumluluğa sahip çıkacağına inancım tamdır.

Bu büyük günde, yurt içindeki ve dışındaki bütün vatandaşlarımızın, geleceğimizin umudu olan sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Bütün vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum.

Prof. Dr. Abdurrahim KARSLI

Merkez Parti Genel Başkanı