Merkez Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Özlem Elçioğlu Çakır seçildi.

15 Ekim 2018

Sayın Özlem Elçioğlu Çakır, Merkez Parti Kadın Kolları Genel Başkanı olarak seçildi.

Kadın Kolları faaliyetleri hakkında bilgi verilmesi ve gönüldaşlarımızın tanışması için 17 Ekim 2018 Çarşamba günü, saat: 14.00’de; Merkez Parti Genel Merkezi’nde (Cevizlidere Caddesi 1239 Sokak No:2/1 Balgat-ANKARA) Kadın Kolları Genel Başkanlığınca tanışma çayı ve istişare toplantısı yapılacaktır.

Merkez Parti Kadın Kolları Genel Başkanımız Özlem ELÇİOĞLU ÇAKIR, lise eğitimini M.E.V. Özel Ankara Fen Lisesi’nde tamamladıktan sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Biyoloji Bölümünden 2007 tarihinde mezun olmuştur ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ndeki İşletme tahsiline devam etmektedir. Başkanımız, yüksek lisans derecesini ise 2010 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Biyoloji Bölümünden almıştır. İleri seviyede İngilizce bilen Özlem Elçioğlu Çakır’ın bilimsel çalışmaları uluslararası bilimsel dergilerde yayımlanmaktadır.

Kadın Kolları Genel Başkanımızın mesajını dostlarımızın dikkatine sunarız:

“Sevgili Merkez Parti Ailesi ve Değerli Halkımız;

Parti programımızda da belirtildiği gibi, kadınların çalışma ve iş hayatına taşınması toplumsal yaşam ve ekonomik gelişme için kaçınılmazdır.

Kadınların iş hayatına dahil olmadığı bazı bölgelerde kişi başına gelirin % 27’den daha düşük olduğu İMF tarafından açıklamıştır. Bu veriler ile açıkça görülmektedir ki kadınların iş hayatında eksik olduğu yerlerde ekonomik büyüme olumsuz etkilenmektedir. Özellikle gelişme yolunda olan ülkelerde kadın istihdamının azlığı ülkelerin kalkınması önündeki en büyük engellerden biridir.

Partimiz, kadının ekonomik faaliyetlere katılmasını kısıtlayan kanunlarda düzenlemelere gidecek, kadının çalışma hayatına katılmasını hızlandıracak önlemleri alacaktır. Kadına yönelik her türlü tecavüzün önlenmesine dair kültürel öğretileri ve önlemleri almayı bir borç sayıyoruz.

Bu amaçlarımızı ve vizyonumuzu gerçekleştirmek için; kadınlarımız üzerindeki yıllardır çözülemeyen baskıyı kaldırmak, toplumda kadınlarımızın daha güvenli ve etkin hale gelmesini sağlamak için; ekonomimizi derinden etkileyen tüm problemleri kadınlarımız ile birlikte aşmak için parti programımıza uygun ve hukuk çerçevesinde tüm çalışmaları yapacağız.

Selam ve muhabbetle…”

Özlem ELÇİOĞLU ÇAKIR

Merkez Parti

Kadın Kolları Genel Başkanı