Prof. Abdurrahim Karslı: ‘AKP’liler savaş suçlusu olarak yargılanacaklar!’

24 Mayıs 2018

Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı seçimden önceki son ‘Yeni Siyaset’ programında Şeyda Açıkkol’un canlı yayın konuğu oldu.
Genel değerlendirmelerde bulunan Karslı, seçim sonrasında Türkiye’yi zorlu bir sürecin beklediğini belirtti. Abdurrahim Karslı’nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Ümitsizlik ve karamsarlık topluma yayılmış. Dert belli ama millet devayı meydanlardakilerde göremiyor.
AKP adaleti bitirmiş, dini istismar etmiş. İnsanlar başkasını desteklediğini itiraf edemiyor, korkuyorlar. Başkasında AKP’ye karşı çıkacak güç görmüyorlar.
Bu seçimin kaybedeni millet ve Türkiye.
Eskiden devlet yardım edemediği için alacaklılar çare olarak çek senet mafyasına gidiyordu, şimdi de çare için HDP’ye gidiyorlar.
Bu seçim sürecinin bize kazandırdığı kadromuzu ve teşkilatımızı sahada görmemiz oldu. Kim çalıştı, kim beklentileri karşılayamadı görmüş olduk.
Merkez Parti şu veya bu şekilde halka kendini gösterdi. Ulaşılan yerlerde fikirleri, siyaseti kabul gördü. ‘Evet bizim aradığımız bu!’ diyenleri gördük, mutlu olduk.
Ekibimizi yenileyerek kabul gören fikrimizi daha da fazla kişiye ulaştıracağız. Teşkilatımız 90 yıllık partilerin teşkilatlarının ulaşamadığı yerlere ulaştılar. Doğru yoldayız. Ruhumuzu kaybetmeden devam etmeliyiz.
Seçim güvenliğini tartışmıyorum. Seçim güvenliği yok.
Aldığımız geri dönüşler bunu gösteriyor. Her kesim Merkez Parti’de toplanacak.
Bu çamur siyasetinin içindeki siyasetçilere öfke duymuyorum, aksine acıyorum. Misal Ahmet Davutoğlu.
AKP’nin Suriye politikası ne beşeri, ne islami, ne de uluslararası hukuka uygun. Yasa dışı karanlık bir iş.
1 tır yakalandı 2000 tır geçti gitti. ÖSO’ya oradan IŞID vahşilerine silah taşıdılar. Sınırlarımıza bu illeti getirdiler.
Türkmenler yardım almadıklarını açıkladılar.
Uluslararası hukuk açısından suçtur. Yargılanacaklar.
Delili mahkum ediyorlar. Bunun bir sonraki aşaması fiili anarşidir.
Kadir Mısırlıoğlu’yla beraber Amerika’ya boyun eğdiler, taşeron oldular Büyük Ortadoğu Projesi belasını Türkiye’ye getirdiler.