Sorun ekonomiden önce yönetimdir; kötü ekonomi kötü yönetimin bir sonucudur

29 Haziran 2022

Merkez Parti İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda ülke gündemine dair gelişmeler değerlendirildi. Merkez Parti Genel Başkanı Prof.Dr. Abdurrahim Karslı, Merkez Parti İstanbul İl Başkanı Murat Kış ve Ekonomist Dr.Halil İbrahim Bayrakçı katılımcıların sorunlarını dinledi ve fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda kronikleşen ekonomik kriz masaya yatırıldı. Toplantının sonunda problemin öncelikli olarak ekonomiden kaynaklanmadığı, bir yönetim sorunu olduğu saptamasına varıldı.

Merkez Parti Genel Başkanı Genel Başkanı Prof.Dr. Abdurrahim Karslı, “Türkiye’de devlet ve demokrasi adabı, istişare mekanizması artık kalmadı. Tek bir kişinin akşam yatıp sabah aldığı kararlarla ülke yönetilmektedir. Gece yarılarında kamuoyuna gerekçesi bile açıklanmayan kararlarla ekonomi bürokratları değişmektedir. Dolayısıyla ekonomiden önce bu çarpık yönetim anlayışı değişmelidir. Ekonominin kötü olması istişare mekanizmasından uzak, yönetim sorunundan kaynaklanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Ekonomist Prof.Dr. Bayrakçı ise “Burada ekonomik göstergelerle analizler yapmanın, önerilerde bulunmanın bir anlamı yok. Sorun ciddi bir yönetim sorunudur, zihniyet sorunudur. Ekonomiden önce siyaseti konuşmak zorundayız” dedi.

Her geçen gün ekonomik darboğaza giren vatandaşın artık tahammülü kalmadığını belirten Merkez Parti İstanbul İl Başkanı Murat Kış da “Sokak sokak dolaşıyoruz. Esnaf, memur, özel sektör çalışanı kan ağlıyor. Türkiye’de mevcut siyasetin sürdürülebilirliği kalmamıştır” diye konuştu.