Yaşar Yazıcıoğlu açıklamasında şöyle konuştu:
”Savcı Kiraz’ın öldürülmesi tek başına açıklanabilecek bir durum değildir. Böyle bir emniyetten geçmeleri, aynı gün olan görülmemiş büyüklükteki elektrik kesintisi… Ortadoğu’daki malum durum. Bunlar Türkiye’nin içine sürüklendiği karanlık düzenin göstergeleri ve kanıtlarıdır.
Dünyada herhangi bir ülke yok ki 12 sene boyunca masanın üstünde olsun, bütün istihbarat birimlerinin konuşlandığı bir merkez halinde olsun ve böylesine sosyolojik kırılmalardan geçsin ve de parçalanmasın. Bütün bunlara rağmen Türkiye halen ayakta. Akp ve işbirlikçi politikalarına halen direnerek emperyal güçlere karşı geliyoruz ancak durumumuzun daha da kötüye gitmesi için çalışılacaktır.
AKP onlara vaad ettiklerini veremedi. Artık tek başına iktidar olması mümkün değil. Bu da Erdoğan’ın ipinin çekilmesi anlamına geliyor. Buna izin vermemek için Erdoğan yine kutuplaştırma üzerine oynayacak ama bu sefer o da işe yaramayınca iç savaşa kadar varan karışıklıklar ve provokasyonlar üretilmeye çalışılacak. Buna dayanarak seçimleri iptal ettirmeye çalışacak. Çünkü Erdoğan AKP’nin tek başına iktidar olamadığında başına neler geleceğini biliyor ve korkuyor”