Karslı: Millet muhalefeti kenara koydu

24 Mayıs 2018

Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, seçimlerin ülke ve millet için hayırlı olmasını dileyerek, “Demokrasilerde çıkan sonuçları herkes sineye çekmelidir. Dolayısıyla sonuçlara razı olup, siyaseti buna göre şekillendirmeliyiz. İnşallah milletimiz ve memleketimiz için bu sonuçlar hayırlı olacaktır” dedi.

1 Kasım’la ilgili değerlendirmelerde bulunan Karslı, milletin muhalefeti kenara koyduğunu ifade etti. AK Parti’nin güvenlik ve istikrara yönelik seçim stratejisinin sonuç verdiğini aktaran Karslı, 7 Haziran seçimlerinden sonra muhalefet partilerinin izlediği politikaların iflas ettiğini kaydetti.

Karslı, şu ifadeleri kullandı:

“Millet bu muhalefetle güvenlik ve istikrarın olmayacağını, tehlikeye girdiğini söyledi. Çünkü millet, 7 Haziran’da kuvvetli olarak yöneldiği HDP’nin ülke güvenliğinin aksine hareket ettiğini gördü. Seçimlerden hemen sonra, HDP Eşbaşkanı’nın ‘biz sırtımızı YPG’ye dayıyoruz’ beyanları, şehirlerde depolanmış olan patlayıcıları ‘eyvah bunların demokrasiyle bir alakası yok’ düşüncesiyle, ‘bunlar güçlendikçe PKK’ya kuvvet veriyorlar’ diyerek onları gözden düşürdü. MHP’nin de milletin tamamına sahip çıkacağını, güvenliği ve istikrarı sağlayacağına inanmadı. MHP’nin tutum ve davranışları, seçimlerde gösterdiği adaylar, kendilerini cezalandırdı. CHP’ye zaten sağ seçmen eskiden beri meyletmiyor. ‘Sen geçen seçimde ne aldıysan bu kadarı sana kafidir’ diye onları da kenara koydu. Dolayısıyla millet, çaresizlikten yine AK Parti’ye, istikrar ve güvenlik için ‘evet’ dedi. Görüyoruz ki, bu seçimlerde millet sadece istikrar ve güveni satın aldı.”

Türkiye’de bir bölünme arzusu yok

Merkez Parti Lideri Karslı, AK Parti’nin milletin nabzını iyi yokladığını dile getirdi.

Karslı, şöyle devam etti:

“AK Parti, HDP’ye şimdiye kadar verdiği toleransların kendisini mahvedeceğini anlayarak hızlı bir dönüş yaptı. Türkiye’deki en milliyetçilerden daha fazla milliyetçi oldu, askerin önünü açtı, operasyonlara kuvvet verdi, sonuna kadar gideceğiz stratejisi uyguladı. Millet de, ‘ne olursa olsun birlik ve beraberlik yine bunlarla olur, bunların bir vizyonu, projesi var’ diye yeniden AK Parti’ye ‘evet’ dedi.”

Türkiye’de bir bölünme arzusunun olmadığına dikkat çeken Karslı, milletin birlik ve beraberlik istediğini aktardı.

Karslı, “Bu bizim için çok önemlidir. Bu, Türkiye’de neyi gösterdi, kim milletin birliği ve bütünlüğünden yanaysa halk ona meylediyor. Bu özellikle, Bingöl gibi bazı şehirlerde AK Parti’nin oyunu yüzde 18-20 artırmasıyla matematiksel olarak da ortaya çıkıyor. Onun için bundan sonra daha önce söylediğimiz gibi, Türkiye’de siyaset yeniden dizayn edilmelidir. Genel ilke ve kaidelere göre, uluslararası ilkeler esas alınarak etnik milliyetçiliğe dayanmadan, istismarcılık yapılmadan, milletin önüne proje konulup siyaset yeniden dizayn edilmeli ve herkes ona göre rollerini üstlenmelidir” ifadelerini kullandı.