Prof. Karslı: ‘Rusya ile anlaşmanın turizme bu sene yararı yok’

23 Mayıs 2018

Son günlerde son derece hızlı bir seyir gösteren dış politikamız hakkında görüşlerini açıklayan Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı bu anlaşmaların ancak önümüzdeki yıl olumlu etkilerinin olacağını belirterek şöyle konuştu:
“Rusya ile anlaşmamız güzel bir şey. Neler karşılığında anlaşıldı şimdilik bilmiyoruz. Ancak anlaşılması güzel birşey. Ancak bu anlaşmanın yapılması bu sene çok ciddi zarar gören Turizm sektörüne, yaş meyve ve sebze ihracatçısına bir yararı yok .Tren kaçtı tesisler boş, ihracatçı perişan. Rusya ile anlaştık. Turistler yolda geliyor. İsrail ile de anlaştık ticaret büyüyecek. Sisi ile de anlaştık gemiler rahat rahat istedikleri yere gidecek. Böyle yalan dolanla milleti dolandırmanın mesuliyeti var. Ülkemiz için hayati önem taşıyan bu konularda böyle sorumsuz kararlara imza atanlar tarih önünde, adalet önünde yaptıklarının hesabını çok yakın zamanda vereceklerdir.

Güya Rusya‘ya gelecek turistlerin can güvenliği konusunda garanti vermişiz. Nasıl veriyoruz garantiyi anlamak mümkün değil. Madem bu kadar garanti verebiliyorsunuz kendi vatandaşınıza verin de millet korku sendromunu üzerinden atsın.Terör konusunda yetersizliğimiz yüzünde sadece Rusya’dan gelen turistlerin sayısında azalma olmadı. Avrupa’dan gelen turistlerin sayısında da terör sebebiyle azalma var. İsrail ile anlaşma yaptık.Anlaşmanın esası doğal gaz boru hattı.Bu nedenle Mısır ile de anlaşacağız. Yakında Esad’la da anlaşalım olsun bitsin. Neden komşularımızla kavgalı olalım. Ama bize yakışan,bizim ülke menfaatlerini gözeten anlaşmalar yapalım. Önce asıp kesip, öldürüp sonra pardon demek bizim genlerimizde yoktur.

Sonuçta bir hiç uğruna Rusya ile girdiğimiz sürtüşmeden koca bir ülke ekonomik olarak zarar gördük. Kim bu zararları karşılayacak. Turizmcinin, ihracatçının, küçük esnafın zararlarını kim karşılayacak.”